RADIO DJ

Door de jaren heen heb ik radio gemaakt bij o.a. Radio Decibel, Caz! (SBS-GROEP), NTR, VPRO en Radio Veronica.

Van der Heijden begon met radiomaken in 1994 met zijn eigen illegale radiozender. Hij maakte vanaf 1999 een dagelijks avondprogramma bij de lokale omroep van Waalwijk en Kaatsheuvel. Een jaar later maakte hij de overstap naar Fantasy FM net over de grens in Weelde. Daar maakte hij onder andere de middagshow en ‘Ferry & Verschuuren’ samen met Maurice Verschuuren.

Hij werkte vanaf 2002 bij Radio Decibel in Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Helmond. Hij presenteerde hier dagelijks FER-i XL tussen 07:00 en 10:00 uur. Bij Radio Decibel was hij tevens vormgever, muzieksamensteller en presentatiecoach. Tegelijkertijd maakte hij in het weekend programma’s voor zusterstation Royaal FM, waar hij ook de vormgeving voor produceerde.

In 2005 werkte Van der Heijden korte tijd voor het jinglebedrijf TM Century. In 2006 maakte Ferry de overstap naar het landelijke radiostation Caz! eigendom van de SBS-Groep. Hij maakte daar in het weekend de ochtendshow van 08:00 tot 12:00 uur. Na de overname van Caz! door Arrow Classic Rock vertrok Van der Heijden. Na de overname van Decibel door Boomerang Radio in april 2009 besloot hij te stoppen met zijn programma’s bij Radio Decibel.

In 2009 was Ferry te horen namens de VPRO en NTR op NPO Radio 6. Twee jaar later presenteerde van der Heijden diverse radioprogramma’s voor Radio Veronica. In 2015 is van der Heijden gestopt met zijn radioprogramma’s vanwege het succes van zijn bedrijf Lekker Hip Audio & Video.

Bron: Wikipedia